2010-10-19 20:01:37• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák a Szatmári Magyar Hírlapban.

Ismét tej- és kifli-gondok

Szatmárnémetiben, akárcsak a tavaly, idén is gondok vannak a diákoknak járó uzsonna körül. A gyerekek, annak ellenére, hogy több mint egy hónapja megkezdődött a tanév, még mindig nem kapják az állam által fizetett tejet és kiflit.

Kompenzáció: még sehol

Miközben már 2006 óta járnia kellene a Natura 2000-es területek utáni EU-s kompenzációs támogatásnak, addig a kormány egyelőre nem foglalkozik a kérdéssel. Románia elveszíti az erre a célra kapott pénzösszegeket, a mezőgazdasági termelők pedig csak a követelmények betartásával gazdálkodhatnak a természetvédelmi területeken.

Nem összeférhetetlen?

Egy olvasónk azzal a gonddal fordult hozzánk, hogy a minap végezte el az autóvezetői jogosítványhoz szükséges orvosi vizsgálatokat a szatmárnémeti poliklinikában található rendelőkben, ezt azonban a Gépkocsi-nyilvántartó és Vezetői Engedélyt Kibocsátó Hivatal nem fogadta el.

Utánajártunk, melyek azok a szatmári egészségügyi intézmények, amelyek rendelkeznek a Közegészségügyi Igazgatóság által kiadott, ezen vizsgálatok elvégzéséhez szükséges engedéllyel.

Beváltak a „tejmobilok"

Országos levédettséget szerzett a mozgó tejautomatákra a szatmárnémeti Fellner Wilhelm - a „tejmobilok" a miniszter érdeklődését is felkeltették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: